Wpływ spożywania ryb na libido

Libido to termin, który odnosi się do popęd płciowy lub pożądania seksualnego. U mężczyzn popęd jest określany głównie przez testosteron. Główne źródła, który kontroluje libido u kobiet nie jest tak łatwo zidentyfikować, co kobiece pożądanie seksualne bardziej podatne na wahania. Jeśli chodzi o zmiany w libido, eksperci często wskazują problemy intymności, nastrój i zdrowie fizyczne. Podczas gdy kilka spożywczych może zapewnić natychmiastowy załączania, dieta bogata w ryby i owoce morza może mieć pozytywny wpływ na popęd płciowy. Sporo przydatnych informacji na temat sprawności seksualnej znajdziesz na stronie Toplibido, warto tam zajrzeć, aby dowiedzieć się jak sprawnie podnieść swoje libido.

Żywność a Libido

W artykule MSNBC.com na temat żywności i seks, autor i zdrowia kliniczne psychologist\ Lynn Edlen-Nezin, PhD wyjaśnia, że niektórych składników odżywczych może zwiększyć swoje libido, zwłaszcza żywności, które są dobre dla serca, takich jak ryby. Aby cieszyć się seksem, mężczyźni i kobiety muszą mieć krwi zdrowych przepływ do narządów płciowych. Zdrowe serce zachęca krążenie krwi w całym ciele i może zwiększyć uczucie podczas seksu.

Arginina

Arginina jest aminokwasem, które organizm wykorzystuje do utworzenia tlenku azotu. W narządach płciowych tlenek azotu jest używany do rozszerzenia naczyń krwionośnych. Za mało może ograniczyć zdolność mężczyzny do uzyskania erekcji i zakłócać zdolność kobiet się budzi. Ryby, które zawierają argininę obejmują łososia, dorsza i halibuta.

Cynk

Cynk jest związana z poziomu testosteronu we krwi. Umiarkowanym niedoborem, według artykułu 1997 przez Walter Eddy, lekarz medycyny orientalnej, mogą zakłócać działanie właściwej gruczołu płci u mężczyzn i prowadzić do mała liczba plemników. Cynk jest również związany do zdrowego rozwoju seksualnego w dzieciństwie. Jeden sposób, aby uzyskać swój Zalecana dzienna dawka cynku, 11 mg dla mężczyzn i 8 mg dla kobiet, jest przez spożywanie ryb. Dorsza zawiera 0,5 mg mineralnego, łososia zawiera 1 mg, sardynki zawiera 3 mg i tuńczyka zawiera 0,8.

Ważne jest, aby spożywać wszelkiego rodzaju żywności z umiarem. Według artykułu 2003 przez Robert Keith Alabama spółdzielni rozszerzenie systemu dietetyka, dieta bogata w niektórych ryb słonowodnych, takich jak tuńczyk, ups ryzyko ekspozycji rtęci. Mercury buduje w systemie w czasie i może doprowadzić do uszkodzenia ośrodkowego układu nerwowego. Jeśli wolisz swoje ryby panierowane i smażone, znacznie zwiększyć spożycie kalorii. Rtęć, zatrucia i nadwaga lub Otyłość może mieć negatywny wpływ na libido, niezależnie od tego, jak dużo cynku lub argininy dostajesz.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *